Graffiti er et stigende problem overalt i samfundet. Især storbyerne er ramt, men selv de mindre byer er også udsat for graffiti hærværk. Ulovlig graffiti ødelægger andres ejendom og er ikke mindst en form for hærværk. Mange føler sig utrygge på steder med meget graffiti fordi disse områder ofte sammenlignes med steder, hvor der bliver begået meget kriminalitet.

HVAD ER SPRAY AWAY
Spray Away er et relativt nyt navn for et firma med mere end 27 års erfaring indenfor afrensning af facader. Idéen udspringer af det Australske koncept SoSafe. Firmaet fremstiller og distribuerer rengøringsmidler til en række forskellige industrier i verden.

Spray Aways kernekompetencer spænder vidt og firmaet kan hjælpe uanset om det gælder afrensning af graffiti, alger eller trafiksnavs.

MILJØVENLIGE PRODUKTER
Når Spray Aways serviceteams fjerner graffiti på facader, skurvogne, busskurer, byggepladser og andet anvender de produkter der tager størst muligt hensyn til miljøet, samtidig med at produkterne ikke beskadiger skruer, søm eller andre former for beslag.

– Vi anvender en meget skånsom og effektiv metode til at fjerne graffiti, siger indehaver Carsten Kastrup. Mange virksomheder har især problemer med afrensning af gule mursten, da der ofte vil være skygger efter hærværket på den type af sten. Derfor har mange ofte problemer med, at få slettet alle spor fra hærværket uden at bruge meget giftige kemikalier. Noget man undgår når man vælger Spray Away produkter. Derfor har vi også oplevet en stigende efterspørgsel på vore ydelser, fortsætter idehaver af Spray Away Carsten Kastrup.

SENESTE CASE, HOLSTEBRO
Én af Spray Aways seneste opgaver var for Holstebro Kommune. En offentlig bygning på Vølundsvej var blevet overmalet med graffiti. Noget kommunen gerne ville have slettet alle spor efter hurtigst muligt.

Holstebro Kommune kontaktede Spray Away med hovedsæde i Holstebro. Få dage efter rykkede Spray Away ud for, at løse opgaven på Vølundsvej.   – En opgave som virksomheden løste til perfektion, siger Flemming Ridderholm, Forsikrings- og risikokoordinator hos Holstebro Kommune.

Da jeg selv kom til stedet blev jeg mødt af en overraskende ren og imødekommende bygning. Fliserne var tilmed blevet fejet, så blade og lignende ikke skæmmende synet af den nyligt afrensede bygning. En virkelig god detalje som gør meget for helhedsindtrykket. Her er man slet ikke i tvivl om, at god service er en vigtig faktor for virksomheden, fortsætter Flemming Ridderholm.

Jeg er meget tilfreds med resultatet og mener det er vigtigt, at offentlige bygninger bliver afrenset for graffiti hærværk hurtigst muligt. Graffiti både skæmmer bygninger og samtidig kommer det pågældende område hurtigt til, at virke som et utrygt miljø.

Det er faktisk ofte en meget vigtig faktor for vore kunder. De ønsker graffitien fjernet hurtigst muligt, da de ikke vil have et område man forbinder med graffiti, siger indehaver af Spray Away, Carsten Kastrup.